Hastalıkların tedavi aşamasında en önemli nokta erken tanıdır. Mobil Check-Up hizmeti ile zaman yönetiminize olumlu katkı yapıyor ve tüm sağlık kontrollerinizi gerçekleştiriyoruz.
EKG, Akciğer Grafisi çekiminizi ve laboratuvar tahlillerinizi evinizde veya iş yerinizde gerçekleştiriyoruz. Sonuçlarınızın çıkmasından sonra doktorumuz gelip yine bulunduğunuz yerde Check up muayenenizi gerçekleştirip tahlillerinizi yorumluyor.
Tetkik ve Tahlilleriniz tamamlandıktan sonra da size premium destek vermeye devam ediyoruz. Mesai saatleri içerisinde acil veya acil olmayan sağlık şikayetleriniz ile ilgili doktor ve sağlık personellerimiz ile görüşebileceksiniz.
Kalp ve damar rahatsızlıklarınızın kontrolü için iyi, kötü ve total olmak üzere 3 aşamada kolesterolünüze bakılır.
İleri safhalarda körlük, böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklara yol açan şeker hastalığının kontrolü için açlık şekeriniz ölçümlenir.
Genel sağlık durumunuzu belirlemek, kansızlık, kanda enfeksiyon gibi hastalıklara neden olabilecek, normalin dışındaki değerleri tespit etmek için yapılır.
Kolon kanserinin (ölüme sebebiyet veren ikinci kanser türü) ön tanısı olan Gaita’da Gizli Kan testiyle kalın bağırsakta kötü huylu polip olup olmadığı yapılan testtir.
B12 vitamininin ana görevi kırmızı kan hücresi üretimi ve merkezi sinir sisteminin korunmasıdır. B12 vitaminini gereğinden fazla almak gibi bir durum söz konusu değildir, çünkü B12 vitamini suda çözünen vitaminler arasındadır ve vücut ihtiyacı olanı aldıktan sonra fazlasını idrar yoluyla sistemden atar. Bu nedenle düzenli olarak alınmalıdır. B12 vitamini hayvansal ve bitkisel gıdalarda (takviye edilmiş olanlarında) bulunmasına karşın hayvansal gıdalardan alınan B12 vitamini vücut tarafından daha iyi emilir. B12 vitamini eksikliğinde anemi, denge kaybı, bacak ve kollarda uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük gibi belirtiler görülebilir. Bu nedenle B12 vitamini düzeyi belli aralıklarla kontrol ettirilmelidir. Folatla birlikte ya da tek başına bakıldığında bazı sinir sistemi bozukluklarının (nöropati) tanısında B12 kullanılır.
D vitamini bulunmadığında veya eksik olduğunda kemikler sağlıklı gelişemez, çocuklarda rikets, yetişkinlerde osteomalasi adı verilen kemik gelişim bozuklukları meydana gelir. Kemik gelişimi yanında diğer doku ve organların da gelişmesi için gerekli olan D vitamini, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını da sağlar.
İyi kolesterol olarak adlandırılabilen (HDL) kanımızda bulunan yağlı proteinlerden biridir. HDL bizleri damar sertliğine karşı korur. HDL değerinde 5 puanlık bir azalma, kalp krizi riskini yüzde 25 arttırır. Bu nedenle total kolesterolün aksine HDL ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Yapılan araştırmalara göre HDL değerinin en az 40 olması istenmektedir.
Safra kanalları tıkanıklığı, siroz ve karaciğer tümörlerinin varlığı tespiti için Alt sgpt ve Ast sgot testleri yapılacaktır.
Hemen hemen her şeyden bulaşabilecek olan Hepatit B’nin HBsAg ile pozitif olup olmadığına bakılır.
Anti Hbs’nin “pozitif” olup olmadığına dair 3 basit testten oluşan Hepatit B kan testleri uygulanır.
Kötü kolesterol olarak bilinen ldl kolesterol ü kalp hastalıkları ile doğrudan bağlantılıdır. LDL kolesterol seviyesinin değerleri ölçülerek olası hastalık risklerine karşı testler yapılır.
Kalp hastalıklarını tetikleyen kandaki yağ oranınızı ölçmek amacıyla trigliserid testiniz yapılır.
Bu testle kırmızı kan hücrelerinin çökme hızları ölçülür. ESR ismi de verilen bu test birçok hastalıkta tanıya yardımcı bir inceleme olarak kullanılır. Sedimentasyon tahlilinin normal sınırların dışına çıkması bir hastalık durumunu gösterir ama hastalığın türü ve yapısı hakkında bilgi vermez.Sedimantasyon testinin normal değerleri kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterir. Yaşlılarda ve gebelerde belli düzeyde yüksek olması beklenen bir durumdur. Virüs hastalıkları ve bazı kan hastalıklarında çok düşük çıkarken, iltihabi durumlar, tümörler, verem, kalp krizi, bazı romatizmal hastalıklar ve böbrek hastalıklarının bazılarında (örneğin; glomerulonefrit) yüksek çıkmaktadır.
Kandaki insülin hormonunun seviyesini ölçmek için yapılır.
Böbrek fonksiyonlarınızın durumuyla ilgili detaylı bilgi edinmek için kreatinin testi yapılır.
Böbrek enfeksiyonlarına, böbrek taşına ve idrar yolu tıkanıklığına sebebiyet veren diğer rahatsızlıkları tespit edebilmek için Tam İdrar Tahliliniz yapılacaktır.
Kalp hızı artışı, kilo kaybı, kilo alma, uyuma zorluğu, titreme ve güçsüzlük gibi rahatsızlıklara sebebiyet veren tiroid ölçümü için TSH testiniz yapılacak.
Vücudumuzun en önemli yapı taşlarından birisidir. Tüm hücrelerimizin kalsiyuma ihtiyacı vardır. Özellikle kemik ve dişlerimizde en fazla bulunur. Kalbimizin kasılması sinir sistemimizin ileti göndermesi, kaslarımızın kasılması ve kanımızın pıhtılaşması için kalsiyum vazgeçilmez bir mineraldir. Kemik hastalıklarında, paratiroid bezi hastalıklarında, böbrek hastalıklarında, beslenme bozukluklarında, bazı kanserlerde, pankreas iltihaplarında seviyesi değişebilir.
Ortalama kan şekeri seviyesini tespit etmek için hemoglobin testiniz yapılacaktır.
Böbrek fonksiyonlarının bozukluğu ve takibinde, gut hastalığının teşhis ve tedavisinde uygulanan testtir.