Alzheimer Hastası Bakımı

Alzheimer hastası bakımı sabır ve esneklik gerektirir. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırarak, güvenli bir ortam yaratarak yakınınızın günlük işlerini çok kolay bir şekilde yapmasını sağlayabilirsiniz.
Alzheimer hastalığının ilk evrelerinde yakınınız hala özgür hareket ediyor ve kendi işlerini kendi hallediyor olabilir. Fakat hastalık ilerledikçe günlük ihtiyaçlarını kendi başına karşılamada güçlük çekmeye başlayacaktır. Hasta olan yakınınız için ihtiyaçlarını gidermeyi kolaylaştırmak ve hayatı onun için daha konforlu bir hale getirmek için aşağıdaki ipuçlarına göz atın.

Uzun Dönem Bakımı Hakkında Fikir Sahibi Olun

Akıllıca plan yapın: Her geçen günü daha kolay bir hale getirin. Onun için gün içinde yoğun programlar yapmayın. Örneğin; banyo yapmak ya da doktora gitmek gibi hareketleri aynı güne denk getirmeyin.
Acele etmeyin: Yakınınızdan bir şey yapmasını istediyseniz acele içinde yaptırmayın bırakın rahat rahat hareket etsin.
Ona katkıda bulunun: Yakınınız onun her adımına yardım etmenizden bunalıyor olabilir. Eğer onun bazı yardımlarınızdan bunaldığını düşünüyorsanız ona ufak yardımlarda bulunun. Örneğin kıyafetlerini giymesine yardım etmeyin sadece hangi kıyafetleri giyeceğini ona gösterip yatağının üzerine koyun.
Seçenekleri azaltın: Örneğin ona bir kıyafet seçmesi için tüm dolabı göstermeyin. Sadece iki kazaktan birini seçmesini isteyin.
Basit talimatlar verin: Yakınınızdan bir şey yapmasını istiyorsanız ona bunu onun anlayacağı şekilde çok basitçe anlatın.
Dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırın: Bir şey konuşurken ya da yerken dikkatinin dağılmaması için televizyonu kapatın, radyonun sesini kısın.
Esnek olun: Yakınınızın hastalığı gün be gün ilerledikçe onun yapabileceği şeylerde kısıtlı olmaya başlayacaktır. Hastalığın seyrine ayak uydurun ve programlarınızda esnek olun. Günlük rutinlerini yakınınızın o günkü sağlık durumuna göre düzenleyin.
Güvenli bir ortam yaratın: Alzheimer hastası bakımı alan bir kişinin karar verme ve problem çözme yetilerini kısıtlar. Algıları da daralan hasta kendine neyin zarar verip vermeyeceğini çoğu zaman idrak edemez.
Kilit kullanın: Kesici alet, deterjanlar veya alkol gibi nesnelerin olduğu dolapları yakınınızın ulaşamaması için kilitli tutun.
Yanıcı aletleri gizli tutun: Çakmak ve kibrit gibi araçları yakınınızın kolaylıkla ulaşacağı alanlardan kaldırın.
Acil durumlara hazırlıklı olun: Yakınınızın başına gelebilecek acil durumlara karşı ilk yardım çantanız hazır olsun.

Tüm hizmetlerimiz şehit çocuklarına bedelsizdir.

Tesis Yönetim Hizmetleri
İSG
Eğitim, Danışmanlık ve Denetim
Ana sayfa